reporter-logo inbusiness-news-logo omada-logo

«Κόλαφος» η Μιμή Ντενίση fashion show του οίκου #Erdem στα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Πόση Ελλάδα να κλέψουνε πια;»

«Ποσό πιο προκλητικό μπορεί πια να γίνει το Βρετανικό μουσείο; Ποσό προσβλητικό προς την χώρα μας; Επίδειξη μόδας σε αίθουσα που φυλάσσονται τα γλυπτά του Φειδία για να γλυτώσουν από την αδιαφορία μας! Τούρκου σχεδιαστή τυχαία! Και με έμπνευση την Μαρία Κάλλας»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο #CelebrityNewsCyprus

Σάλο προκάλεσε επίδειξη μόδας στο βρετανικό μουσείο, στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η Μιμή Ντενίση θέλησε να μοιραστεί δυο λόγια καρδιάς μέσα από τα social media με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Μάλιστα, η δημοφιλής κυρία του θεάτρου δεν έκρυψε την πολύ έντονη προσωπική της ενόχληση. Έτσι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Μιμή Ντενίση ξεσπάθωσε με ανάρτηση «κόλαφο».

«Ποσό πιο προκλητικό μπορεί πια να γίνει το Βρετανικό μουσείο;;; Ποσό προσβλητικό προς την χώρα μας;;; Επίδειξη μόδας σε αίθουσα που φυλάσσονται τα γλυπτά του Φειδία για να γλυτώσουν από την αδιαφορία μας!! Τούρκου σχεδιαστή τυχαία!! Κ με έμπνευση την Μαρία Κάλλας».

«Πόση Ελλάδα να κλέψουνε πια;; Τι ντροπή!! Πολύ σωστά απάντησε η Υπ. Πολιτισμού. Έρχεται όμως το ντοκιμαντέρ μας από Μάιο και θα τα πούμε. Διεθνώς!!! Δεν ξεχνιέμαι. Μόλις τελειώσουν οι παραστάσεις μου σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο αρχίζουμε. Και θα σας ενημερώσω όλους».

Η προκλητική εκδήλωση προκάλεσε τη διπλή αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία το βράδυ της Κυριακής, δήλωσε για την επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε στο Βρετανικό Μουσείο ότι «δεν είμαστε αρνητικοί στη διοργάνωση ντεφιλέ σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία. Η μόδα περιλαμβάνεται στη σύγχρονη πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία και μπορεί να συνάδει με τους χώρους αυτούς. Ομως, μείζονα σημασία έχει πού και πώς γίνονται οι εκδηλώσεις αυτές. Στο Βρετανικό Μουσείο τα αριστουργήματα του Φειδία αποτέλεσαν ντεκόρ για το ντεφιλέ. Με τον τρόπο αυτό ευτελίζονται και υποτιμούνται»

«Τα Γλυπτά χρησιμοποιήθηκαν ως απλά διακοσμητικά στοιχεία, χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε διαλεκτική σχέση της συλλογής με την ελληνική αρχαιότητα, χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με τις αξίες, που τα φειδιακά έργα εκπέμπουν και συμβολίζουν. Τα Γλυπτά χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό, γεγονός που ευτελίζει την οικουμενική τους αξία, την οποία προβάλει το Βρετανικό Μουσείο υιοθετώντας για τον εαυτό του τον χαρακτηρισμό του οικουμενικού μουσείου» υπογράμμισε σε άλλο σημείο. 

«Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δεν έγινε ποτέ καμία επίδειξη μόδας» ξεκαθάρισε δε η κ.Μενδώνη. 

;